publicaties

Roeiblad Willem III

De Landtong is een uitgave van roeiverening Willem III in Amsterdam. Zes maal per jaar verschijnt de editie over roeien, roeiwedstrijden, toertochten, gezondheid, agenda en zoveel meer. Hoofdredactie ligt bij prre*. We leveren ook foto’s, tekst en interviews aan het blad

Landtong #4 lag rond 19 augustus 2019 op de mat bij de leden.

De Landtong #3 lag begin juli 2019 op de mat bij de leden.

Social media iconen Head of the river 2018

Head of the River Amstel is de klassieker onder de roeiwedstrijden. 2018 moest de wedstrijd afgelast worden omdat het te koud was. Prre* verantwoordelijk voor de social media vond de juiste beelden, gemaakt door De Monchy Sports Photography, en schreef de tekst om de roeiers op de hoogte te houden van de ontwikkelingen.

Publicaties stichting Gijzelgracht

Stichting Gijzelgracht komt op voor de belangen van de bewoners en ondernemers rond de bouw van de metro NZ/lijn no.52 station Vijzelgracht in Amsterdam. Prre* is verantwoordelijk voor de huisstijl en publicaties (print en digitaal)

 


jaarverslag 2015

 


Enquete resultaat ‘bouwoverlast’ Stichting Gijzelgracht.

 


jaarverslag 2014

 


jaarverslag 2013

 


jaarverslag 2012

 


jaarverslag 2011

 


jaarverslag 2010

 

Wetringbuurt/Noorderbuurt Amsterdam centrum

prre* verzorgde tien jaar lang ontwerp, eindredactie, fotografie, opmaak en publicatie;
Voor het WéVé Nieuws, een buurtmagazine met informatie van en voor de buurtbewoners van de Weteringbuurt, Amsterdam Centrum.

Informatie over de (aankomende, gaande zijnde) metrobouw Noord/Zuidlijn rond station Vijzelgracht. Deze informatie werd steeds belangrijker naarmate de jaren van de bouw verstreken.

Gelet werd bij de kopijkeuze om de saamhorigheid, de buurt zo eigen, vast te houden. Dat resulteerde in veel buurtverhalen van de bewoners, inclusief een overzicht van de feesten die georganiseerd en gezamenlijk gevierd werden.

Berichtgeving over de zeer geliefde speeltuin U.J. Klaren die ook opeens op de schop dreigde te gaan in 2003. Ook daar hebben we ons sterk voor gemaakt en onze actie ‘Geen parkeergarage onder de speeltuin’ heeft de speeltuin in 2005 veiliggesteld. Vandaag de dag kunnen de kinderen er  ongehinderd spelen, leren fietsen en planten leren kennen. Velen gingen hen voor; het was tenslotte ook Freddy Heineken zijn speeltuin. Vooral in de jaren van de bouw van de Noord/Zuidlijn vormde het in de buurt een rustpunt voor kinderen en moeders. Zoals ‘Loesje’ het zegt: ‘Wat er ook mag spelen in de wereld, laat het de kinderen zijn,’

Lopend door het WéVé Nieuws zien we de geschiedenis van de buurt; veranderingen, een grimmiger wordende stemming wegens de metrobouw NoordZuid/lijn. Buurtbewoners die (gedwongen) verhuizen door de hectiek van de bouw. Het maken en publiceren van het magazine wordt ook ondermijnd. prre* werkt vanuit de Vijzelgracht 10, het pand dat in september 2008 onderdeel was van de verzakking door de bouw van de NoordZuid/lijn. Nog twee jaar lukt het prre* om een paar publicaties te realiseren vanuit andere (tijdelijke) locaties dicht bij de Weteringbuurt. Dan wordt duidelijk dat er geen terugkeer naar de buurt zal plaatsvinden en wordt de laatste krant gepubliceerd. Het betekent het einde van een buurtkrant die 36 jaar heeft bestaan.

(op het moment zijn we de magazines aan het converteren naar digitale publicatie; sommige hebben meer werk en tijd nodig. Onderstaand vindt u de publicaties die al geconverteerd zijn. We zijn bezig om het resultaat van tien jaar magazines compleet te publiceren)

WéVé Nieuws lente 2008

WéVé Nieuws winter 2007/ 2008

Naast de buurtverhalen, informatie over publicatie Grijsboek van de Stichting Gijzelgracht en een brief naar (toenmalig) wethouder Tjeerd Herrema.

WéVé Nieuws zomer / herfst 2007

Weteringbuurtnieuws magazine voor en van bewoners/ondernemers Weteringbuurt Vijzelgracht. Met informatie NZ/lijn bouw

WéVé Nieuws lente 2005

Weteringbuurt magazine met speciale aandacht voor WOZ waarde berekening tijdens waardevermindering panden rondom station Vijzelgracht door bouw N/Zlijn, blz 19. Vertrek van huisarts Van Soest, blz 14 en 15. Speeltuin U.J. Klaren veilig gesteld… geen sluiting door bouw ondergrondse parkeergarage, blz 10 en 11.

WéVé Nieuws winter 2005

 

WéVé Nieuws herfst 2005

Met ondermeer burgerinitiatief ‘Het water wacht Vijzelgracht entree met kracht’ om de gracht weer terug te brengen op de Vijzelgracht nu er ruimte komt boven de bak van de metrolijn.

WéVé Nieuws december 2004

In deze Weteringbuurtmagazine

initiatief buurtbewoner herinrichting Vijzelgracht na bouw NZ/lijn blz 12

Behoud speeltuin U.J. Klaren Weteringcircuit ‘geen parkeergarage onder de speeltuin’, blz 8 en 9.

WéVé Nieuws herfst 2001

De bouw van de Noord/Zuidlijn hielden de bewoners & ondernemers rond het toekomstige metrostation Vijzelgracht bezig. Hoe is te lezen op pagina 11, 12 en 13 in deze editie.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren